Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | cibule | 1 ks | šalotka | 1 ks |
plechovka rajčat - kousky Bio Alnatur | 240 g | očištěná cuketa | 1/2 ks | česnek | 1 stroužek |
červené víno | 100 ml | bazalka | dle chuti | tymián | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti | třtinový cukr | 1 lžíce | jáhly | 60 g |
Některé dny si ráda maso odpustím a dnes byl právě jeden z nich. Lákala mě mlsná na rajčátka a čerstvé bylinky jsem právě dostala a toho se musí prostě využít.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájenou cuketu, česnek, rajčata, chvíli prohřejeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bylinky a osolíme. Vaříme do změknutí, v případě potřeby přisladíme třtinovým cukrem. Podáváme s jáhličkami.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI