Rajčatová omáčka s pečenými paprikami, cuketou, kuřetem a pohankovo-petrželové knedlíčky zpět

Ingredience:
kuřecí čtvrtky8 ksčervená paprika1 ksžlutá paprika1 ks
cuketa1/2 kscibule1 ksloupaná, krájená rajčata400 g
sůl dle chutipepř dle chutibazalka dle chuti
olej dle potřebyolivový olej dle potřebyvývar dle potřeby
Pohankovo-petrželové knedlíčky (cca 10 ks):
lámaná pohanka100 gmléko dle potřebysůl dle chuti
žloutek1 kspohanková mouka40 gnasekaná petrželka hrst
kuřecí čtvrtky 8 ks, červená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, cuketa 1/2 ks, cibule 1 ks, loupaná, krájená rajčata 400 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bazalka dle chuti, olej dle potřeby, olivový olej dle potřeby, vývar dle potřeby, lámaná pohanka 100 g, mléko dle potřeby, sůl dle chuti, žloutek 1 ks, pohanková mouka 40 g, nasekaná petrželka hrst

Příprava

Dnes jsem nevěděla, co budu vařit na oběd. Jsme s dětmi u rodičů, takže člověk vaří nejen v jiné kuchyni, ale i za trochu jiných podmínek. Potřebovala jsem něco, co nebude vyžadovat náročnou přípravu (takže varianta skoro jednoho hrnce) a přitom bude chutné a vyvážené, tedy aby nechyběla zelenina a maso. Nakonec vznikla z dostupných surovin velice dobrá omáčka a jako přílohu jsem zvolila pohankové knedlíčky.

Papriky, cuketu a 1/2 cibule si okrájíme (oloupeme) a nakrájíme na přibližně stejné díly. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a zeleninu rozložíme na plech s pečící folií a pokapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou. Pečeme cca 30 minut.

Mezitím si na troše oleje zatáhneme osolené kuřecí čtvrtky. Jakmile je maso zatažené, vyjmeme ho a na výpeku si zesklovatíme 1/2 najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme loupaná, krájená rajčata a provaříme, přidáme bazalku a vrátíme zpět maso. Směs zalijeme vývarem, tak aby bylo maso ponořené tak akorát a necháme na mírném ohni provařovat cca 1 - 1,5 hodiny.

Jakmile je maso měkké, vyndáme jej z omáčky. Dáme stranou. Do rajčatové omáčky přidáme pečenou zeleninu (cca 3/4 množství) a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci. Zelenina by měla sama o sobě omáčku zahustit, takže není třeba už dohušťovat. Zbylou zeleninu můžeme vrátit do omáčky nebo použít na dozdobení.

Pohankovo-petrželové knedlíčky

Pohanku propláchneme a uvaříme dle pokynů na obalu. Vařila jsem v mléce cca 10 minut. Poté necháme cca 10 minut pod pokličkou dojít a vychladnout. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme žloutek, sůl a přisypeme pohankovou mouku. Směs by měla být spíš tužší, pokud je třeba přidáme mléko. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené, vroucí vodě cca 10 minut. Podáváme jako přílohu.

2016-03-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI