Rajčatovo-cuketová omáčka na červeném víně s citronovým tymiánem, skořicí a celozrnné špagety zpět

Ingredience:
České Ghíčko bio dle potřebymalá cuketa, očištěná a vydlabaná1 ksrajčatová šťáva bio200 g
cibule1 ksšalotka2 ksčervené suché víno150 ml
bobkový list2 ksnové koření2 kuličkycitronový tymián dle chuti
himalájská sůl dle chutitřtinový cukr nebo jablíčko dle chutiskořicce špetka
voda dle potřebycelozrnné špagety dle potřeby
České Ghíčko bio dle potřeby, malá cuketa, očištěná a vydlabaná 1 ks, rajčatová šťáva bio 200 g, cibule 1 ks, šalotka 2 ks, červené suché víno 150 ml, bobkový list 2 ks, nové koření 2 kuličky, citronový tymián dle chuti, himalájská sůl dle chuti, třtinový cukr nebo jablíčko dle chuti, skořicce špetka, voda dle potřeby, celozrnné špagety dle potřeby

Příprava

V tomto vedru to chtělo nějakou rychlovku. Když jsou vedra, ohřát domácnost se nevyplácí, pokud se nechceme vrhnout na potící kůru. My jsme dlouho neměli rajčatovou omáčku, rychle, hravě, jdeme na to.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a šalotku, přidáme, pokrájenou očištěnou cuketu, rajčatovou šťávu, zalijeme vínem, přidáme nové koření, bobkový list, osolíme a dle potřeby během vaření přidáme vodu, záleží, jakou chceme konzistenci. Když je cuketa měkká přidáme citronový tymián, špetku skořice, vyndáme bobkový list a nové koření, osladíme dle chuti nebo přidáme nastrouhané jablíčko a krátce povaříme. Následně celou směs rozmixujeme dohladka, přepasírujeme.

Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila celozrnné špagety, které jsem připravila dle návodu.

2016-07-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI