Ingredience (cca 15 menších řízečků): | |||||
vepřová kýta | 500 g | sýrová pomazánka s česnekem | 150 g | vejce | 2 ks |
worcester | 2 lžíce | solamyl | 4 lžíce | menší cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | olej | na smažení |
Smažení masoví rarášci, ať už jsou z vepřového, kuřecího, nebo krůtího masa jsou u nás doma ve velké oblibě. Tentokrát jsem použila trošku netradiční marinádu a rarášci byli krásně šťavnatí.
Maso nakrájíme na tenké plátky, poté naklepeme a nařežeme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hlubší nádobce s víkem ušleháme vejce s worcesterem a solamylem. Vmícháme sýrovou pomazánku, cibuli a přidáme nakrájené maso. Opět promícháme a necháme 3 hodiny uležet v lednici. Může být i přes noc.
Z uleželé směsi tvarujeme do pánve s rozehřátým olejem menší řízečky a pozvolna je smažíme z každé strany cca 5 minut. Usmažené klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Na přílohu může být bramborová kaše nebo čerstvé pečivo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI