Ingredience: | |||||
velká zralá rajčata | 3 ks | lilek | 1 ks | velká cuketa | 1 ks |
velké papriky (červené nebo žluté) | 2 ks | krájená rajčata | 1 plechovka | červená cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | olivový olej | 1 lžíce | černé olivy | dle chuti |
čerstvá bazalka | hrst | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
sušený rozmarýn | dle chuti |
Ratatouille je vlastně takové francouzské "lečo". Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukážu, jak ho dělám já.
Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI