Těsto: | |||||
mouka semolina | 200 g | celá vejce | 2 ks | sůl | 1/2 lžičky |
voda | 1 - 2 lžíce | ||||
Náplň: | |||||
mražený listový špenát (kousky) | 1/2 balíčku | sýr ricotta | 200 g | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | česnek | 2 stroužky |
šalotka | 1 ks | olivový olej | dle potřeby | ||
Omáčka: | |||||
máslo pokojové teploty | 3 lžíce | česnek | 2 stroužky | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | bílé víno | 1 dc | parmazán | hrst |
Cestou z chaty jsem v jednom malém obchůdku narazila na jedno velmi šikovné udělátko.
Ravioli milujeme a pokaždé jsem je dělala růčo. S touhle hračkou to šlo ale vážně rychle. Krásně drží pohromadě a ani jedna při vaření nevytekla.
Tescoma dělá něco podobného, ale stojí to dvojnásobek.
Z mouky si utvořte na vále kopeček, udělejte do něho důlek a přidejte všechny ostatní suroviny.
Nejprve vidličkou a potom i rukama zpracujte v kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinku odpočinout.
Mezi tím si připravte náplň.
Na troše másla zpěňte najemno pokrájenou šalotku a česnek. Přidejte špenát a nechte pět minut podusit.
Vychlazený špenát promíchejte s ricottou a jedním vajíčkem. Dochuťte solí s pepřem a můžete se vrhnout na plnění raviol.
Těsto si rozdělte na dvě části a tu, s kterou nebudete pracovat, znova zabalte ať neokorá.
Vyválet můžete třeba i obdélník a potom si nakrájet pruhy. Kdo má strojek na nudle, tak pruhy má rovnou. Nezapomeňte mezi jednotlivými kroky při utahovaní strojku podsypávat těsto moukou.
Když máte vyváleno a máte šikovné udělátko jako já (u Vietnamců za 100,-/nešlo odolat), bude plnění vyloženě rychlovka.
Kdo nemá, najde si jiný můj recept, kde je popsán postup úplně bez různých udělátek.
Na formu si dejte jeden plát těsta, prstem opatrně protlačte důlek, naplňte náplní, přeložte druhým plátem těsta a důkladně přejeďte válečkem na nudle.
Ravioli se oddělí a klepnutím vzhůru nohama je vysypete ven.
Čerstvé těstoviny se vaří opravdu krátce a ve vroucí osolené vodě jim budou stačit 3 minuty.
Myslete na to, že stráví ještě nějaký čas na pánvi, kde musí nasáknout chuť omáčky.
Tu si připravíte jednoduše. Na pánvi rozehřejte máslo a nechte ho malinko zhnědnout. Přidejte šalvěj a česnek na plátky či hrubší kousky. Po krátké chvilce přidejte i víno a nechte odvařit cca na polovinu objemu. Vhoďte ravioli rovnou z vody a nechte je nasáknout tu výbornou chuť máslové omáčky.
Abyste měli dost omáčky přidejte naběračkou i trochu škrobovité vody, ve které se ravioli vařily.
Nakonec pánev odstavte a vmíchejte hrst parmazánu, který vám celou omáčku krásně spojí.
Na talíři zakápněte olivovým olejem a posypte ještě trochou parmazánu.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI