Těsto: | |||||
hladká mouka | 200 g | mouka semolina (mouka vhodná na přípravu těstovin) | 200 g | vejce | 4 ks |
voda | cca 5 - 6 lžic | olivový olej extra virgin | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Náplň: | |||||
listový špenát | 250 g | mozzarella | 250 g | žloutek | 1 ks |
česnek | 1 ks | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | špetka |
Bazalkové máslo (na 1 porci = 3 - 4 ks): | |||||
máslo | 50 g | bazalka | 6 velké listy | parmazán | dle chuti |
sůl | dle chuti | ||||
Dále budete potřebovat: | |||||
strojek na těstoviny nebo váleček | hladká mouka | na podsypání | vykrajovač na torteliny | ||
žloutek | 2 ks |
Čerstvé domácí těstoviny jsem plánovala vařit už tak dva roky zpátky. Nikdy jsem se ale neodvážila. Je třeba říct, že na přípravu (minimálně tu první) potřebujete dostatek času a trpělivosti. O to více, pokud nemáte strojek na těstoviny. Stejně jako já. Tím se celý proces protáhne, jelikož každou část těsta je třeba rozválet opravdu tence, aby se však netrhalo.
Můj recept je inspirován Emanuelem Ridim. Jeho základní italské recepty se totiž vždycky povedou. Originální recept najdete zde. Doporučuji před začátkem vaření mrknout na jeho video. Lépe se seznámíte s tím, jak mají zhruba jednotlivé kroky vypadat. ( I když bych ráda poskytla vlastní video, nemám vhodnou kuchyň pro takovéto natáčení. Ale jednou to přijde).
Postup:
TIP: Pokud máte strojek na těstoviny, doporučuji postupovat podle Emanuelova videa. Sama se strojkem zkušenost nemám.
TIP: Ravioli je možno naplnit jakoukoliv jinou náplní. Stejně tak můžete zvolit např. smetanovou omáčku s italským sýrem.
TIP: Při prvním vaření těchto plněných těstovin doporučuji vyzkoušet více tlouštěk těsta. Uvařit a ochutnat. Nejlépe si tak vyzkoušíte, jaká tloušťka je ta ideální. I z počátku se však snažte o co nejtenčí, tlustší těsto nechutná dobře.
Přeji ať se ravioli podaří a neváhejte mě kontaktovat v případě dotazů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI