Restované rajčatové gnocchi s bylinkami a cuketou zpět

Ingredience:
gnocchi2 balíčkyšalotka1 ksčesnek4 - 6 stroužků
olivový olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
cherry rajčátka250 - 300 gloupaná rajčata (nebo pomodori šťáva)1 hrnekbalsamikový ocet1,5 lžíce
kari koření (nebo muškátový květ) špetkacuketa1 ksjemný sýr typu Gran gusto na posypání
bazalka nebo šalvěj dle chuti
gnocchi 2 balíčky, šalotka 1 ks, česnek 4 - 6 stroužků, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cherry rajčátka 250 - 300 g, loupaná rajčata (nebo pomodori šťáva) 1 hrnek, balsamikový ocet 1,5 lžíce, kari koření (nebo muškátový květ) špetka, cuketa 1 ks, jemný sýr typu Gran gusto na posypání, bazalka nebo šalvěj dle chuti

Příprava

Protože mám ráda recepty, ve kterých se připravuje vše v jedné nádobě, tak jsem dnes připravila jeden takový, který se připravuje v jedné pánvi.

Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě s olejem a přecedíme.

Než se nám gnocchi uvaří, tak na oleji zpěníme šalotku, přidáme pokrájený česnek a cibuli. Necháme rozvonět. Přidáme omytou a pokrájenou cuketu a promícháme. Přidáme sůl, pepř, koření, balsamikový ocet a dusíme. 

Vmícháme omytá cherry rajčátka a rajskou šťávu. Necháme ještě chvíli probublat cca 8 - 10 minut. Přisypeme jemně strouhaný sýr a zamícháme. Nakonec ještě přidáme pokrájenou bazalku či šalvěj 

Podáváme se salátem z rukoly nebo polníčku.

2018-06-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI