Risoto s gorgonzolou a hruškami zpět

Ingredience:
rýže Arborio4 hrstimalá cibule (šalotka)1 ksmáslo dle potřeby
sůl dle chutikuřecí/zeleninový vývar dle potřebysuché bílé víno1 dcl
sýr Gorgonzola100 gmáslové hrušky2 ks
rýže Arborio 4 hrsti, malá cibule (šalotka) 1 ks, máslo dle potřeby, sůl dle chuti, kuřecí/zeleninový vývar dle potřeby, suché bílé víno 1 dcl, sýr Gorgonzola 100 g, máslové hrušky 2 ks

Příprava

Spojení výrazného sýru Gorgonzola a hrušek vytvoří dokonalou chuť krémového risota, ke kterému si rozhodně nezapomeňte dát i skleničku dobrého bílého vína.

Na másle orestujeme šalotku do sklovata. Přisypte čtyři hrsti nepropláchnuté rýže a minutku společně opékejte. Podlijte jedním deci vína a hned, jak se odpaří alkohol, přidejte pokrájenou a oloupanou hrušku.

Risoto se musí celou dobu míchat a po naběračkách přilévat vývar. 

Rýže se vaří do al dente. Rozhodně by neměla být rozvařená.

Když je rýže akorát, vmíchejte sýr a už dále nevařte. 

Pro zjemnění přidejte ještě malý kousek másla a ihned podávejte. 

Risoto můžete na talíři ozdobit kousky čerstvé hrušky společně s kousky sýru. 

Dobrou chuť!

2018-02-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI