Ingredience: | |||||
hnědé žampiony | 300 g | rýže na risotto | 140 g | zeleninový vývar | cca 500 ml |
bílé suché víno | 100 ml | nastrouhaný parmazán | cca 40 - 50 g | malá cibule nakrájená na jemno | 1 ks |
sušená rajčátka nasekaná na menší kousky | menší hrst | máslo + na opečení žampionů | 2 lžíce | olivový olej | trochu |
čerstvá bazalka | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tohle je moje zamilovaná verze rizota, je chuťově bohaté a absolutně vynikající, pečené žampiony, krémové rizoto a sladká sušená rajčátka, to je prostě vynikající jídlo.
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme sušená rajčata a dvě minuty osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme téměř vyvařit. Poté postupně přidávejte vývar po naběračkách a rýži často míchejte. Vždycky, když se vývar už už vstřebá, přidejte čerstvou dávku. Pokračujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
Mezitím si na másle opečeme nakrájené žampiony pěkně dozlatova. Dobře je osolíme a trochu víc opepříme, ať jsou pěkně pikantní. Část vmícháme do rizota a část si necháme na "posypání".
Jakmile máme rýži měkkou, ztlumíme plamen, vmícháme sýr, bazalku a kousek másla. Ihned vypneme a dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí. Ihned podáváme.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI