Ingredience: | |||||
rýže Arborio | 2 hrsti | olivový olej | dle potřeby | šalotka | 1 ks |
pepř | dle chuti | zeleninový vývar | 1 l | suché bílé víno | 150 ml |
zelené francouzské fazolky | hrst | pancetta | 4 plátky | nastrouhaný parmazán | 2 hrsti |
máslo | kousek |
Nás dnešní rychlý oběd. Risotto à la France. Je to klasické bílé risotto se zelenými fazolkami a křupavou pancettou.
Klasické Italské risotto milujeme na všechny způsoby. Základ je vždy stejný a pak se fantazii meze nekladou. Stejně tak se můžete držet receptů a dělat risotta přesně podle starých Italů.
Nebojte se, že se z tak malého množství nenajíte. Rýže během vaření nabude a společně s parmazánem vás na dlouho zasytí.
Nebudete si ale vůbec připadat přecpaní a na několik hodin úplně nepoužitelní.
Na pánev si dejte trošku olivového oleje a orestujte na něm do sklovata šalotku. Přisypte suchou rýži a minutku opečte.
Teď se už od pánve nesmíte hnout. Risotto potřebuje péči, lásku a neustálé míchání.
Rýži podlijte vínem, a jakmile se odpaří, přidávejte neustále po naběračce zeleninového vývaru, dokud rýže nebude al dente.
Risotto by rozhodně nemělo být rozvařené. Zrníčka jsou pevná, ale uvařená. Krémovitost risottu dodává škrob z rýže, parmazán a máslo.
Jakmile je rýže napůl hotová, tak můžete přidat fazolky pokrájené na cca 2 cm kousky.
Na druhé pánvi si opečte plátky pancetty krásně do křupava a nechte si je stranou na dokončení jídla.
Až bude rýže tak akorát, odstavte risotto z plamene a vmíchejte parmazán a máslo.
Trošku sýru si nechte na ozdobu a hotový pokrm dokončete opečenou pancettou a oli.olejem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI