Ingredience: | |||||
mleté vepřové maso | 600 g | strouhaná mozzarella | 180 g | uzená paprika | špetka |
nakrájená sušená rajčata | 1 lžíce | olej ze sušených rajčat | 1 lžíce | mléko | 200 ml |
sůl | dle chuti | ||||
Na obalení: | |||||
vejce smíchané s hladkou moukou | 3 ks | strouhanka se špetkou uzené papriky | dle potřeby |
Holanďan je vlastně klasický řízek z mletého masa. Já jsem ho ještě ozvláštnila mozzarellou a sušenými rajčaty.
Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, mlékem, uzenou paprikou, rajčaty, olejem ze sušených rajčat a necháme přes noc uležet v ledničce.
Druhý den podle potřeby dochutíme solí a obalíme ve směsi vajec a hladké mouky a následně obalíme ve strouhance s uzenou paprikou. Smažíme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem, pokapaným olejem.
Podáváme se salátem nebo s bramborovou kaší.
Z uvedených surovin připravíte cca 12 řízečků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI