Řízečky z mletého bůčku zpět

Ingredience:
mletý bůček400 gnatrouhaný uzený sýr180 gmléko200 ml
sůl dle chutipepř špetkanasekaný libeček nebo pažitka dle chuti
Těstíčko:
vejce2 kssolamyl dle potřebyuzená paprika špetka
domácí strouhanka dle potřeby
mletý bůček 400 g, natrouhaný uzený sýr 180 g, mléko 200 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, nasekaný libeček nebo pažitka dle chuti, vejce 2 ks, solamyl dle potřeby, uzená paprika špetka, domácí strouhanka dle potřeby

Příprava

Tak trošku netradiční řízečky s uzeným sýrem a mlékem si určitě zamilujete, jako my doma. přidejte čerstvou zeleninu nebo kyselý okurek a s dobrými brambůrkami maštěnýma máslem, si budete jen labužnicky chrochtat.

Všechny uvedené suroviny s mlékem dobře promícháme a necháme přes noc v misce v chladu. Druhý den obalíme řízečky v těstíčku z vajec, solamylu, uzené papriky. Nakonec řízečky vložíme do jemně umleté strouhanky a obalíme je v ní. Pečeme je v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem. Pokapeme jej olejem do vyšší vrstvy a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na plechu řízečky jedenkrát obrátíme. Jakmile jsou řízečky hotové, vyndáme je z trouby a kuchyňskou utěrkou z nich odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

2015-11-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI