Ingredience: | |||||
řízky dle chuti na maso | 4 ks | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
Těstíčko: | |||||
nastrouhaný tvrdý sýr | 150 g | vejce | 2 ks | majonéza | 2 lžičky |
dijónská hořčice | 1 lžička | solamyl | 2 pol. lžičky | česnek | 3 stroužky |
cibule | 1/2 ks | mletá paprika | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
čerstvý libeček | 1 hrstička |
Řízky, řízky, řízky ... kdo by je nemiloval. Moje děti kupříkladu měly období, kdy nejedly žádné maso, jenom v polévce a pak řízky. Na otázku, proč jí řízky a ne jiné maso, mi bylo odpovězeno, že řízek je řízek a ne maso ... no aspoň teda nějakým způsobem jsem do nich kus flákoty dostala.
Maso klasicky naklepeme, osolíme a opepříme.
V misce promícháme důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolíme a okořeníme paprikou.
Do této směsi naložíme řízky, pořádně na ně směs navršíme a necháme alespoň hodinu odpočívat.
Pak řízky pozvolna smažíme na oleji, směs z misky lžící nabíráme a před obrácením na řízky ještě rozetřeme.
Smažíme dozlatova a opravdu pozvolna.
Přebytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami.
Podáváme s lehkým braborovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI