Ingredience: | |||||
směs jasmínové a červené rýže | 1 a 1/2 hrnku | vývar | cca 3 hrnky | cibule | 1/2 ks |
sladká paprika | 1 lžička | střední mrkev | 2 ks | listový špenát | 2 hrsti |
kuřecí maso | menší miska | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | parmazán | k podávání |
Opět jeden rychlý, jednoduchý recept. Dnes to bylo vaření, co dům dal a o zužitkování zbylých věcí, ale i z mála se dá dobře uvařit. Dnešní oběd byl toho důkazem. Z vaření vývaru mi zbyla trocha kuřecího masa, kořenová zelenina je u nás vždy po ruce a trocha špenátu právě v kombinaci s mrkví dodala rizotu zase něco nového. S ohledem na zvolenou rýži se nejedná o klasické rizoto, ale díky jasmínové rýži a její vůni je to opravdu lahoda.
Na troše oleje si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev. Poté přisypeme rýži a krátce osmahneme (tak aby se jednotlivá zrníčka rýže obalila). Poté přisypeme červenou papriku a pořádně promícháme. Přidáme uvařené kuřecí maso (pokud chceme bez masa, nedáváme už nic). Vše přelijeme vývarem, mírně osolíme, opepříme a necháme vařit na středním plameni cca 15 minut. Pokud se vývar během vaření rychle odpařuje, tak postupně přiléváme. Jakmile je rizoto uvařené, tak horkou vodou spaříme listový špenát a vmícháme do rizota. Na závěr podáváme posypané parmazánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI