Rizoto s mrkví a špenátem zpět

Ingredience:
směs jasmínové a červené rýže1 a 1/2 hrnkuvývarcca 3 hrnkycibule1/2 ks
sladká paprika1 lžičkastřední mrkev2 kslistový špenát2 hrsti
kuřecí maso menší miskaolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutiparmazán k podávání
směs jasmínové a červené rýže 1 a 1/2 hrnku, vývar cca 3 hrnky, cibule 1/2 ks, sladká paprika 1 lžička, střední mrkev 2 ks, listový špenát 2 hrsti, kuřecí maso menší miska, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, parmazán k podávání

Příprava

Opět jeden rychlý, jednoduchý recept. Dnes to bylo vaření, co dům dal a o zužitkování zbylých věcí, ale i z mála se dá dobře uvařit. Dnešní oběd byl toho důkazem. Z vaření vývaru mi zbyla trocha kuřecího masa, kořenová zelenina je u nás vždy po ruce a trocha špenátu právě v kombinaci s mrkví dodala rizotu zase něco nového. S ohledem na zvolenou rýži se nejedná o klasické rizoto, ale díky jasmínové rýži a její vůni je to opravdu lahoda.

Na troše oleje si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev. Poté přisypeme rýži a krátce osmahneme (tak aby se jednotlivá zrníčka rýže obalila). Poté přisypeme červenou papriku a pořádně promícháme. Přidáme uvařené kuřecí maso (pokud chceme bez masa, nedáváme už nic). Vše přelijeme vývarem, mírně osolíme, opepříme a necháme vařit na středním plameni cca 15 minut. Pokud se vývar během vaření rychle odpařuje, tak postupně přiléváme. Jakmile je rizoto uvařené, tak horkou vodou spaříme listový špenát a vmícháme do rizota. Na závěr podáváme posypané parmazánem.

2016-11-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI