Ingredience: | |||||
rýže Arborio | dle potřeby | olej | trochu | bílé víno | 1/4 l |
kuřecí vývar | 1,5 l | dýně Hokaido | 1 ks | cibule | 1 ks |
máslo | kousek | sůl | špetka | pepř | špetka |
smetana | 1 lžíce | petrželka | hrstka | parmazán | na ozdobení |
olivový olej | trochu |
Tohle rizoto dokazuje, že v jednoduchosti jídla a jeho vychucení je ta pravá kulinářská krása.
Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.
Mezitím, co se rýže dusí, očistíme dýni Hokaido, kterou nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulkou restujeme na másla zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem, přidáme lžíci smetany, kostku másla a do hotového rizota přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.
Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.
Rizoto z dýně Hokaido servírujeme jako hlavní chod. Můžete však servírovat jako předkrm stejně jako my na této ilustrační fotografii.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI