Rizoto z pečených uzených stehen, hnědých žampionů a zeleniny zpět

Ingredience:
uzené upečené kuřecí stehno1 ksrýže (+ hřebíček, sůl, pepř, kmín, cibule, voda)500 gpokrájená zelenina (mrkev, petržel, celer, hrášek)1 hrnek
hnědé žampiony180 gčervená cibule1 ksolej nebo sádlo dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutikmín dle chuti
voda nebo vývar dle potřebystrouhaný sýr dle chuti
uzené upečené kuřecí stehno 1 ks, rýže (+ hřebíček, sůl, pepř, kmín, cibule, voda) 500 g, pokrájená zelenina (mrkev, petržel, celer, hrášek) 1 hrnek, hnědé žampiony 180 g, červená cibule 1 ks, olej nebo sádlo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti, voda nebo vývar dle potřeby, strouhaný sýr dle chuti

Příprava

Mám pro vás tip na recept, co dům dal. Ingredience, které budeme potřebovat, máme většinou všichni doma a můžeme z nich uvařit toto skvělé rizoto.

Přebranou a vypranou rýži uvaříme podle návodu (zvyku) s hřebíčkem, solí cibulí a kapkou oleje doměkka. Upečené kuřecí maso obereme od kosti. Pokrájíme na malé kousky. Červenou cibuli pokrájíme na kostičky. Houby pokrájíme na plátky. Zeleninu pokrájíme na malinkaté kostičky. Cibuli orestujeme na oleji (sádle) dozlatova. Přidáme orestovat pokrájenou  zeleninu a plátky hub. Přidáme pepř, kmín a sůl a zalijeme trochou vývaru (vody). Dusíme doměkka. Do zeleninové směsi vmícháme kousky pokrájeného masa ze stehýnek. Zamícháme, ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Do směsi přidáme podle každého rýži a dobře promícháme. Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem. Podáváme s okurkou, salátem apod.

2018-08-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI