Ingredience: | |||||
rýže | 300 g | vývar z kolena (na vaření rýže) | cca 1 l | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | maso z uvařeného kolena | 180 g | česnek | 2 stroužky |
zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice) | 150 g | Vahalova slanina | 150 g | jemně strouhaný sýr (Formaggio per Pasta nebo Grana Padano) | 30 g |
Kdybyste toto rizoto dali Italovi, asi byste neuspěli. Nám však takové to klasické "české" rizoto moc chutná. Dnes jsem navíc rýži uvařila namísto vody ve vývaru a hned to tomu dodalo lepší šmrnc.
Rýži uvaříme podle návodu, avšak místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso. Vmícháme zeleninu. Vše společně orestujeme a smícháme s rýží. Přidáme část nastrouhaného sýra a zamícháme. Druhou část si sýra si necháme na ozdobení. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI