Ingredience: | |||||
menší slepice uvařená v tlakovém hrnci | 1 ks | rýže | 600 g | cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks | petržel | 1 ks | celer | 1/2 ks |
mražený hrášek | 1/2 hrnku | kurkuma | špetka | lahůdková cibulka | 1 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | olivový olej | 3 lžíce |
petrželka | dle chuti | slepičí vývar | dle potřeby | tvrdý sýr | dle chuti |
Pokud Vám zbylo z vaření vývaru maso, můžete jej využít na další jídlo, třeba jako já například na rizoto.
Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Ke slepici do tlakového hrnce přidáme jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí. (můžeme přidat i masový bujon). Po uvaření, necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.
Mezitím si uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích). Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme zmražený hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu, kterou jsme vařili ve vývaru. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Porce na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokrájenou petrželkou
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI