Ingredience: | |||||
hovězí roštěná | 500 g | žampiony | 200 g | cibule | 3 ks |
malý rajský protlak | 1 ks | zakysaná smetana | 200 ml | máslo | kousek |
červené víno | 150 ml | kyselá okurka | 2 ks | olivový olej | dle potřeby |
škrob nebo hladká mouka | dle potřeby | černý pepř | špetka | zelený pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Plátky masa se mohou nechat vcelku, také je to výborné jídlo. Víno v omáčce udělá výbornou chuť.
Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, které pokrájíme na širší nudličky. Necháme odležet, posypeme mixem drceného pepře a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme po dobu cca 8 minut z obou stran. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby na cca 100°C, podlijeme hovězím vývarem a zakápneme červeným vínem a opečeme v troubě, aby se maso dobře dopeklo. Mezitím si na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pokrájené klínky cibule a plátky bílých žampionů. Chvilku restujeme, přidáme rajský protlak a kyselé okurky, pokrájené na kostičky a ještě podusíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou jsme si předem promíchali se sosem ale, pokud je omáčka řidší, vmícháme do smetany se sosem ještě solamyl (nebo hladkou mouku) a dobře rozmícháme a vlijeme do omáčky s masem a ještě krátce povaříme.
Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v hluboké pánvi a dochutíme solí a pepřem podle každého. Podáváme se zeleninovou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI