Ingredience: | |||||
hovězí roštěná | 4 plátky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
cherry rajčta | 4 ks | hořčice smíchaná s paprikovou pastou | dle chuti | velká cibule | 2 ks |
zakysaná smetana | 1/2 kelímku | okapané malé kapary | 1 - 2 lžíce | rýže | dle potřeby |
libeček, petrželka | dle chuti |
Tento recept vznikl improvizovaně a můžu jej všem doporučit. Tato příprava roštěné je opravdu vynikající.
Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou. Opepříme a orestujeme na oleji na zpěněné cibuli v tlakovém hrnci. Když maso pustí šťávu a zatáhne se, vše zalijeme hovězím vývarem a tlakový hrnec uzavřeme. Tlakujeme cca 35 minut. Tlakový hrnec po vypuštění páry otevřeme. Maso se sosem přendáme do malého pekáčku, přidáme okapané malé kapary a pokrájená cherry rajčátka. Podle chuti přidáme sůl a pepř a ještě cca 20 minut necháme dusit v troubě. Nakonec zakvrdláme půl kelímku zakysané smetany a necháme probublat. Podáváme s rýží s libečkem a petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI