Rybí filé dušené na cibuli a paprice zpět

Ingredience:
lisované filé z Aljašské tresky4 ksčesnek5 stroužkůcibule2 ks
červená kapie2 ksolej2 lžíceomáčka s ústřicovou příchutí4 lžíce
voda6 lžicsladká mletá paprika2 lžičkydrcený kmín1 lžička
plátek másla1 cmlístky zelené petrželky dle chutisůl dle chuti
lisované filé z Aljašské tresky 4 ks, česnek 5 stroužků, cibule 2 ks, červená kapie 2 ks, olej 2 lžíce, omáčka s ústřicovou příchutí 4 lžíce, voda 6 lžic, sladká mletá paprika 2 lžičky, drcený kmín 1 lžička, plátek másla 1 cm, lístky zelené petrželky dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Ryba smažená v klasickém trojobalu je moc príma. Ale jen tak, jako rychlovka na cibuli a kapii také není marná.

Filé necháme přibližně 15 minut povolit. 

Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu. 

Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky.

Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli.

Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.

Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve.

Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou. 

Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. 

Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.

Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.

2017-11-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI