Rybí karbanáky s červenou čočkou zpět

Ingredience:
treska600 gbrambory450 gčervená čočka50 g
cibule1/2 ksjarní cibulka2 ksvejce2 ks
cizrnová mouka4 lžícepetrželka hrstsůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřeby
treska 600 g, brambory 450 g, červená čočka 50 g, cibule 1/2 ks, jarní cibulka 2 ks, vejce 2 ks, cizrnová mouka 4 lžíce, petrželka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Když jsem dnes vymýšlela, co bude k obědu, říkala jsem si, že jsme tento týden ještě neměli rybu. Tak jsem se rozhodla pro rybí karbanátky. A abych je trochu "zdravě vytunila" (jak s oblibou používá můj manžel) přidala jsem do nich červenou čočku a hezky zelenou petrželku a šup s nimi do trouby. Skvěle jsme si na nich s dětmi pochutnali.

Nejprve je třeba uvařit brambory. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 15 minut. Mezitím si uvaříme rybu v páře, a to cca 5 minut. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout. Také si uvaříme červenou čočku, v osolené, vroucí vodě cca 5 minut. Poté brambory rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Tresku naškrábeme vidličkou a přidáme k bramborám, stejně tak nasekanou cibuli, jarní cibulku, petrželku, vejce a uvařenou červenou čočku. Přisypeme cizrnovou mouku a dle chuti osolíme a opepříme.

Ze směsi pak tvoříme karbanátky a dáváme je na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, před pečením karbanátky mírně potřeme olivovým olejem. Pečeme cca 30-40 minut.

Podáváme např. se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.

2016-08-12 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 16 karbanátků. Místo cizrnové mouky lze použít i rozmixované vločky nebo strouhanka.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI