Ingredience: | |||||
treska | 600 g | brambory | 450 g | červená čočka | 50 g |
cibule | 1/2 ks | jarní cibulka | 2 ks | vejce | 2 ks |
cizrnová mouka | 4 lžíce | petrželka | hrst | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
Když jsem dnes vymýšlela, co bude k obědu, říkala jsem si, že jsme tento týden ještě neměli rybu. Tak jsem se rozhodla pro rybí karbanátky. A abych je trochu "zdravě vytunila" (jak s oblibou používá můj manžel) přidala jsem do nich červenou čočku a hezky zelenou petrželku a šup s nimi do trouby. Skvěle jsme si na nich s dětmi pochutnali.
Nejprve je třeba uvařit brambory. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 15 minut. Mezitím si uvaříme rybu v páře, a to cca 5 minut. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout. Také si uvaříme červenou čočku, v osolené, vroucí vodě cca 5 minut. Poté brambory rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Tresku naškrábeme vidličkou a přidáme k bramborám, stejně tak nasekanou cibuli, jarní cibulku, petrželku, vejce a uvařenou červenou čočku. Přisypeme cizrnovou mouku a dle chuti osolíme a opepříme.
Ze směsi pak tvoříme karbanátky a dáváme je na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, před pečením karbanátky mírně potřeme olivovým olejem. Pečeme cca 30-40 minut.
Podáváme např. se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.
Z uvedených surovin připravíte cca 16 karbanátků. Místo cizrnové mouky lze použít i rozmixované vločky nebo strouhanka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI