Ingredience: | |||||
treska nebo jiná ryba | cca 800 g | máslo | kousek | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | vejce | 1 ks | strouhanka | dle potřeby |
hladká mouka, vejce a strouhanka | na obalení | olej | na smažení | ||
Bešamel: | |||||
máslo | 1 lžíce | hladká mouka | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | citron | dle chuti | dijonská hořčice | 1 lžička |
strouhaný parmzán | 3 lžíce | mléko | dle potřeby | petrželka | dle chuti |
Ryby mám ráda na různé způsoby a dnes takto.
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.
Bešamel:
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme.
Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI