Rybí kuličky z tresky a brambory se strouhankou z ovesných vloček zpět

Ingredience:
brambroy150 gtreska nebo jiná bílá ryba450 gjarní cibulka1 ks
hladkolistá petrželka3 snítkybarevný pepř dle chutisůl dle chuti
strouhanka na obalení + 3 lžíce ovesných vloček dle potřebyvejce na obalení2 ksolej na smažení
Příloha:
opečené brambory dle chuti
brambroy 150 g, treska nebo jiná bílá ryba 450 g, jarní cibulka 1 ks, hladkolistá petrželka 3 snítky, barevný pepř dle chuti, sůl dle chuti, strouhanka na obalení + 3 lžíce ovesných vloček dle potřeby, vejce na obalení 2 ks, olej na smažení, opečené brambory dle chuti

Příprava

Když vám zbude treska v mrazáku a uvařené brambory, můžete zkusit tento tip a připravit chutné rybí kuličky.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nebo můžete zvolit druhý postup přípravy a to že, brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory rozšťoucháme. Tresku kuchyňsky upravíme, rozkrájíme na menší kousky a namixujeme v sekáčku 3 v 1. V misce promícháme umixovanou tresku s rozmačkaným bramborem. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku, podle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem. Vytvarujeme kuličky velikosti většího vlašského ořechu, které obalíme ve vejcích a následně ve strouhance s ovesnými vločkami. Kuličky smažíme zprudka na pánvi nebo  dáme péci (smažit) do trouby na program "gril" na pečící papír, pokapaný olejem. Podáváme se salátem z rukoly nebo s pečeným bramborem.

2016-04-28 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 25 kuliček.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI