Ingredience: | |||||
brambroy | 150 g | treska nebo jiná bílá ryba | 450 g | jarní cibulka | 1 ks |
hladkolistá petrželka | 3 snítky | barevný pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
strouhanka na obalení + 3 lžíce ovesných vloček | dle potřeby | vejce na obalení | 2 ks | olej | na smažení |
Příloha: | |||||
opečené brambory | dle chuti |
Když vám zbude treska v mrazáku a uvařené brambory, můžete zkusit tento tip a připravit chutné rybí kuličky.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nebo můžete zvolit druhý postup přípravy a to že, brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory rozšťoucháme. Tresku kuchyňsky upravíme, rozkrájíme na menší kousky a namixujeme v sekáčku 3 v 1. V misce promícháme umixovanou tresku s rozmačkaným bramborem. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku, podle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem. Vytvarujeme kuličky velikosti většího vlašského ořechu, které obalíme ve vejcích a následně ve strouhance s ovesnými vločkami. Kuličky smažíme zprudka na pánvi nebo dáme péci (smažit) do trouby na program "gril" na pečící papír, pokapaný olejem. Podáváme se salátem z rukoly nebo s pečeným bramborem.
Z uvedených surovin připravíte cca 25 kuliček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI