Rybí medailonky na špeku se zeleninou a bramborem zpět

Ingredience:
rybí medailonky (2 balíčky po 240g)6 ksšpek150 gbílé hlávkové zelí200 g
zeleninový vývar nebo voda100 mlcibule2 ksmrkev1 ks
masitá paprika1 kssladká chilli omáčka4 lžícegrilovací nebo jiné koření dle chuti
sůl dle chutiolej1 lžícemáslo1 plátek (1,5cm)
nasekané lístky petržele1 lžícebrambory dle potřeby
rybí medailonky (2 balíčky po 240g) 6 ks, špek 150 g, bílé hlávkové zelí 200 g, zeleninový vývar nebo voda 100 ml, cibule 2 ks, mrkev 1 ks, masitá paprika 1 ks, sladká chilli omáčka 4 lžíce, grilovací nebo jiné koření dle chuti, sůl dle chuti, olej 1 lžíce, máslo 1 plátek (1,5cm), nasekané lístky petržele 1 lžíce, brambory dle potřeby

Příprava

Když Vám zbude kousek zelné hlávky, nedělejte polévku, ale zkuste ho přidat k rybím filetům.

Mražené medailonky necháme chvíli povolit, poté je lehce osolíme a okořeníme.
Špek, zelí a papriku nakrájíme na tenké proužky, cibuli na tenké půlměsíčky a mrkev na kolečka.
Do velké pánve na rozehřátý olej dáme zrůžovět proužky špeku. Přidáme cibuli a restujeme 4 minuty. Pak vše nahrneme k okraji pánve, na volnou plochu položíme medailonky a prudce je 2 minuty z každé strany opečeme.
Přidáme zelí, papriku, chilli omáčku a podlijeme vývarem. Pánev zakryjeme poklicí a slabým varem vaříme 15 minut.
Poklici odstraníme, do pánve dáme bylinky a máslo a ještě minutku provaříme. Podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s vařeným bramborem.

2016-12-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI