Ingredience: | |||||
rybí medailonky (2 balíčky po 240g) | 6 ks | špek | 150 g | bílé hlávkové zelí | 200 g |
zeleninový vývar nebo voda | 100 ml | cibule | 2 ks | mrkev | 1 ks |
masitá paprika | 1 ks | sladká chilli omáčka | 4 lžíce | grilovací nebo jiné koření | dle chuti |
sůl | dle chuti | olej | 1 lžíce | máslo | 1 plátek (1,5cm) |
nasekané lístky petržele | 1 lžíce | brambory | dle potřeby |
Když Vám zbude kousek zelné hlávky, nedělejte polévku, ale zkuste ho přidat k rybím filetům.
Mražené medailonky necháme chvíli povolit, poté je lehce osolíme a okořeníme.
Špek, zelí a papriku nakrájíme na tenké proužky, cibuli na tenké půlměsíčky a mrkev na kolečka.
Do velké pánve na rozehřátý olej dáme zrůžovět proužky špeku. Přidáme cibuli a restujeme 4 minuty. Pak vše nahrneme k okraji pánve, na volnou plochu položíme medailonky a prudce je 2 minuty z každé strany opečeme.
Přidáme zelí, papriku, chilli omáčku a podlijeme vývarem. Pánev zakryjeme poklicí a slabým varem vaříme 15 minut.
Poklici odstraníme, do pánve dáme bylinky a máslo a ještě minutku provaříme. Podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s vařeným bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI