Ingredience: | |||||
filé z tresky | 400 g | hrášek | 50 g | žloutky | 4 ks |
česnek | 1 stroužek | kopr | 1 lžíce | citronová šťáva | 1 lžíe |
lahůdkové droždí | 1 lžíce | zakysaná smetana | 1 kelímek | sýr Grana Padano | 50 g |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby | rozmarýn | dle chuti | sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Původně to mělo být obyčejné filé na másle s bramborami. Ale pak mi to přišlo nudné, tak jsem začala experimentovat. Výsledkem je veliká pochoutka, která zmizela, ani nevím jak (smích).
Rozmrzlé filé povaříme asi 10 minut na páře spolu s hráškem a necháme mírně zchladnout. Poté přendáme rybu do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme napařený hrášek, žloutky, prolisovaný česnek, nasekaný kopr, citronovou šťávu, smetanu a lahůdkové droždí. Vše společně promícháme, opepříme a osolíme podle chuti. Připravíme si vymazanou zapékací nádobu nebo malé keramické mističky na zapékání a směs do nich přemístíme. Pečeme na horkovzduch, na 190 stupňů 20-30 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme podávat s pečenými nebo vařenými bramborami nebo i s bramborovou kaší. Nechte si chutnat!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI