Ingredience: | |||||
treska | 450 g | hladká mouka | 100 g | sůl | 1 lžička |
sušené koření (pažitka, petrželka, libeček) | 1 lžička | vejce | 2 ks | mléko | 2 lžíce |
vařená tříbarevná quinoa | 300 g | ||||
Jogurtový dip: | |||||
bílý jogurt | 1/2 kelímku | okurka | 1/4 ks | nasekaná petrželka | 1 lžíce |
Rybu se do našeho jídelníčku snažím zařazovat minimálně jednou týdně. Aby nám však nezevšednila, je třeba si trochu pohrát s její úpravou. Dnes jsem zvolila jednoduchý, ale ve výsledku efektivní způsob, a to její obalení v quinoi. Hned tím ryba získala na zajímavosti a s chutí jsme se do ní pustili.
Troubu předehřejte na 180 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a koření, v další prošlehejte vejce a mléko. Do třetí vsypte uvařenou quinou. Rybu nakrájejte na malé obdélníky (podobné jako rybí prsty) a obalujte v mouce, pak ve vajíčku a v quinoe. Rybí prsty dejte na plech, vyložený pečící folií a pečte cca 30 minut.
Mezitím si připravte dip. Do misky dejte bílý jogurt, přidejte najemno nasekanou petrželku a najemno nasekanou okurku, osolte. Rybí prsty podávejte s dipem.
Z uvedeného množství surovin připravíte 16 kousků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI