Ingredience: | |||||
mražené filety z tresky | 400 - 450 g | mražený sladký hrášek | cca 500 g | máslo | kousek |
hladká mouka | 6 lžic | uzená paprika | 1 lžíce | kůra z jednoho citronu | dle chuti |
šťáva z citronu | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
olej | na smažení | vajíčko na obalení | cca 2 ks | strouhanka z bílého toustového chleba (rozmixovat) | dle potřeby |
čerstvá máta | dle chuti |
Při listování Mojí rodinnou kuchařkou od Kerryann Dunlop mě zaujal recept na Rybí prsty, prostě taková vzpomínka na dětství, na rybí prsty, které asi moc s rybou společného neměly, ale vždycky jsme se těšily. Dělávali jsme je s bramborovou kaší nebo jen tak s kečupem. A to byla paráda, koukat na pohádky a u toho dlabat rybí prsty...nějak nechápu proč se dětem tolik líbí,ale úplně jsem na ně dostala chuť! Neměla jsem je asi od deseti let. Takže jsem se rozhodla udělat je v téhle trochu víc zajímavé kombinaci s hráškovým pyré a s mátou. Je to takové fresh jídlo, které se bude hodit na jaro i léto a děti z něj budou nadšené a klidně i trochu toho kvalitního kečupu přidejte.
Nejprve si nachystáme rybu, nakrájíme jí na "prsty" široké cca dva centimetry, pořádně je vysušíme kuchyňskou utěrkou. Mouku smícháme s paprikou, solí, pepřem a kůrou z citronu. Rybí maso pokapeme citronem a dáme prozatím stranou.
Do hrnce dáme kousek másla, necháme rozpustit a na něj dáme hrášek, za občasného míchání necháme úplně změknout, poté trochu rozmačkáme, osolíme a opepříme. Mátu na jemno nasekáme, množství dle chuti. Mátu vmícháme do hráškového pyré. A lehce pokapeme citronovou šťávou.
Rybí prsty obalíme v mouce, vajíčku a na závěr ve strouhance. Nyní smažíme z obou stran dozlatova a přebytek oleje odsajeme kuchyňskou utěrkou. Servírujeme s teplým hráškovým pyré.
Filety z tresky použijte ideálně slisovaných do kostek, aby byly rybí prsty dokonale hranaté.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI