Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí zpět

Ingredience:
filety z bílé ryby (treska)cca 700 gGhí25 gnajemno nasekané bylinky6 lžic
sůl dle chutipepř dle chutipórek2 listy
hrubozrnná hořčice dle chuticitron dle chuti
filety z bílé ryby (treska) cca 700 g, Ghí 25 g, najemno nasekané bylinky 6 lžic, sůl dle chuti, pepř dle chuti, pórek 2 listy, hrubozrnná hořčice dle chuti, citron dle chuti

Příprava

Pokud jde o ryby, tak mají u nás zelenou. Máme je rádi, a proto se snažím, aby jejich příprava nebyla pořád stejná. Nedávno mě zaujal recept na rybí závitky a věděla jsem, že tato úprava se u nás ještě nedělala. Zkouška dopadla na výbornou, a tudíž jsem ráda za další rozšíření svých kulinářských obzorů.

Nejprve si nachystáme pórek, který nakrájíme na tenké proužky a spaříme jej horkou vodou. Pórek použijeme místo provázku na zavázání závitků. Horkou vodou pórek změkne a bude se nám s ním lépe pracovat.

Rybu nakrájíme na dlouhé plátky, které potřeme povoleným Ghí, hrubozrnnou hořčicí (pokud nechcete použít hořčici, tam místo ní zakápněte rybu citronovou šťávou) a zasypte jemně sekanými bylinkami. Ochutíme solí a pepřem. Rybu pak stáčíme do malých závitků, které převažte připravenými proužky z pórku. Závitky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut (do měkka). Závitky lze také připravovat v páře.

Lze podávat samotné nebo se zeleninovým salátem či bramborovou kaší.

2016-05-20 Hlavní chody

Poznámka

Z bylinek jsem použila petrželku, bazalku, oregano, kopr a pažitku. Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI