Rychlé bramborové knedlíky se slaninou a pórkem zpět

Ingredience:
uvařené brambory380 gsolamylcca 180 gsůl2 lžíce
olej2 lžíce
Na posypání knedlíků:
vškvařená slanina dle chutivyškvařený tuk ze slaniny na omaštěníjemně nakrájený pórek dle chut
uvařené brambory 380 g, solamyl cca 180 g, sůl 2 lžíce, olej 2 lžíce, vškvařená slanina dle chuti, vyškvařený tuk ze slaniny na omaštění, jemně nakrájený pórek dle chut

Příprava

Jestli vám zbudou uvařené brambory z předešlého dne, udělejte si rychlé bramborové knedlíky. Můžete je však také připravit z čerstvě uvařených.

Do většího hrnce dáme vařit vodu. 

Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby přisypeme trošku solamylu, těsto by mělo mít hustotu jako dobře rozpracovaná dětská modelína (plastelína).

Z těsta pomocí kávové lžičky odkrajujeme menší kousky a mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme kulaté knedlíky o průměru cca 3 cm.

Vytvarované kuličky také můžeme pomocí vidličky zploštit. Knedlíky klademe na navlhčený talíř, nebo navlhčenou pracovní plochu. 

Až máme vytvarované všechny knedlíky, dáme do vroucí vody 2 líce soli a vložíme polovinu knedlíčků.

Vařečkou je ode dna promícháme a vaříme 3 minuty. Hrnec odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 5 minut sát. Poté knedlíky děrovanou naběračkou vytáhneme do mísy, pokapeme lžící oleje a promícháme. 

Vodu v hrnci opět uvedeme k varu a celý proces vaření s druhou várkou knedlíků zopakujeme. 

Knedlíky podáváme buď jako samostatné jídlo na slano, posypané vyškvařenou slaninou, nakrájeným pórkem a omaštěné trochou tuku ze slaniny.

Můžeme je také podávat jako sladké jídlo, posypané tvarohem, cukrem a polité máslem.

Knedlíky jsou také vhodné jako příloha.

Po vychladnutí jsou knedlíky tuhé, postačí je ohřát na pařáku v kastrolu pod pokličkou.

Část knedlíků také můžeme dát zamrazit.

2017-04-26 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila 30 knedlíků o průměru 3 cm.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI