Rychlé rizoto zpět

Ingredience:
uvařená rýže250 gzavařená domácí hovězí konzerva400 gsýr Gouda nebo Ementál150 g
sebraný tuk z masové konzervy dle potřebycibule1 ksmrkev1 ks
sladkokyselá okurka2 kssterilovaný hrášek1 malá konzerva
uvařená rýže 250 g, zavařená domácí hovězí konzerva 400 g, sýr Gouda nebo Ementál 150 g, sebraný tuk z masové konzervy dle potřeby, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, sladkokyselá okurka 2 ks, sterilovaný hrášek 1 malá konzerva

Příprava

Nemáte moc času na vaření a zbyla vám větší porce uvařené rýže z předešlého dne? Stačí přidat pár surovin, které má každá kuchařinka určitě po ruce a do 15 minut je oběd, nebo večeře na stole.

Zvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme 2 minuty, než mrkev pustí barvu.

Poté přidáme masovou konzervu, okurky a promícháme. Dále přidáme rýži, hrášek bez nálevu, opět promícháme a necháme pod pokličkou prohřívat cca 6 minut.

Těsně před podáváním do hrnce k rizotu vmícháme část nastrouhaného sýra, podle potřeby dochutíme a promícháme. 

Na talíři každou porci posypeme zbývajícím sýrem a podáváme s kyselou okurkou, nebo vhodným salátem.

2017-04-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI