Ingredience: | |||||
vařená rýže | 2 hrnky | kvalitní tuňák v oleji | 2 větší plechovky | vejce (pokud je rýže sypká) | dle potřeby |
strouhaný parmazán | 2 lžíce | sekaný kopr nebo koriandr | 2 lžíce | jarní cibulka | svazek |
sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Taky vám z nepochopitelných důvodů vždycky zbude v hrnci rýže a nebo když vaříte rizoto, tak ho máte hrnec velký tak akorát pro školní výlet? U nás je to pravidlem. Zrovna včera jsem uprostřed vaření zjistila, že tu porci pro čtyři budeme my dva dospěláci a jedna malá gurmánka jíst asi tak týden a ještě před přidáním mascarpone jsem ho část odebrala. Měla jsem 24 hodin na přemýšlení co s tím a vznikly rýžové koláčky k obědu.
Rýži smíchejte s okapaným tuňákovým masem, parmezánem, jarní cibulkou nasekanou na jemno a bylinkami. Pokud vám nebude směs držet pohromadě, tak přidejte 1 vejce. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Z hmoty vytvarujte placičky, které v ničem neobalujte a položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 20 min.
Podávejte s dresingem z jogurtu či kysané smetany s česnekem a okurkou a skvěle chutnají také s thajskou sladkou chilli omáčkou. Můžete podávat teplé i studené.
Z uvedeného množství jsem připravila 12 koláčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI