Rýžové nudle se zeleninou, rozinkami a slunečnicovými semínky zpět

Ingredience:
rýžové nudle400 gmrkev2 kspórek1/2 ks
bílé zelí1/8 kszelený hrášek2 hrstijarní cibulka2 ks
rozinky50 gslunečnicová semínka nasucho osmahnutá na pánvi50 gGhí dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutisojová omáčka nebo olivový olej dle chuti
rýžové nudle 400 g, mrkev 2 ks, pórek 1/2 ks, bílé zelí 1/8 ks, zelený hrášek 2 hrsti, jarní cibulka 2 ks, rozinky 50 g, slunečnicová semínka nasucho osmahnutá na pánvi 50 g, Ghí dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sojová omáčka nebo olivový olej dle chuti

Příprava

Někdy je potřeba udělat oběd raz dva. Dnes byl ten den, kdy bylo třeba uvařit doslova za pár minut. Tato variace s rýžovými nudlemi a zeleninou je jedna z rychlých variant oběda. Hrozinky celé směsi dodají další chuť, slunečnicová semínka to správné křupnutí v jídle a díky tomu všemu se do této podoby nudlí pustil i náš vybíravý syn.

Rozinky dáme do mističky a zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i bílé zelí. Pórek a jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Zeleninu pak zpěníme na Ghí (nebo jiném tuku) a pak přidáme scezené hrozinky a slunečnicová semínka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Mezitím si dáme vařit vodu na rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu tj. vložíme do vroucí vody a vaříme cca 2-3 minuty. Poté přecedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané nudle pak smícháme se zeleninou. Na dozdobení pak použijeme zelenou část jarní cibulky a slunečnicová semínka. Pokud chceme nudle na závěr ochutit, můžeme použít olivový olej nebo sójovou omáčku.

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI