Rýžové placičky s krůtím masem a jogurtem zpět

Ingredience:
uvařená jasmínová rýže300 gvařené nebo pečené krůtí maso100 gmalá cibule1 ks
bílý jogurt100 gsýr Grana Padano50 gpažitka2 lžičky
lněné semínko2 lžičkypesto z medvědího česneku1 lžičkaČeské Ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
uvařená jasmínová rýže 300 g, vařené nebo pečené krůtí maso 100 g, malá cibule 1 ks, bílý jogurt 100 g, sýr Grana Padano 50 g, pažitka 2 lžičky, lněné semínko 2 lžičky, pesto z medvědího česneku 1 lžička, České Ghíčko dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Dnešní oběd byl ve znamení zpracování zbytků. Vařená rýže, kterou už nikdo nechtěl, se za chvíli proměnila v pochoutku, o kterou jsme se s dcerkou málem popraly (smích).

Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a přidáme na malé kousky nakrájené maso. Chvíli společně opékáme a necháme zchladnout. Dvě lžičky lněného semínka namočíme na pár minut do 6-7 lžiček vody (můžeme i projet mixérem). Vytvoří se, pardon za ten výraz, slizovitá hmota, která nahradí vejce. Tu vmícháme do rýže a přidáme pažitku, pesto, nastrouhaný sýr a vychladlou cibulku s masem. Nakonec smícháme s bílým jogurtem a rukama uplácáme placičky, které klademe na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut dozlatova.

2016-03-09 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 14 placiček.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI