Nákyp: | vaření rýže | 500 g | žloutky | 4 ks | |
sojové mléko | 250 ml | citrónová kůra | lžíce | vanilkové aroma | dle chuti |
jablko | 1-2 ks | nasekané mandle | hrstka | fruktóza (cukr) | dle chuti |
Poleva: | |||||
kakao | 2 lžíce | fruktóza | 2 lžíce | voda | 2 lžíce |
V tento den jsem měla takzvaný "kytičkový den". Dalším receptem dělené stravy podle Romany je právě tento rýžový nákyp, při kterém prostě mlsáte zdravě.
Sojové mléko rozšleháme vidličkou spolu s fruktozou a žloutky. Do rýže vmícháme nadrobno nakrájená a oloupaná jablka, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme mléko a kápneme trochu vanilkového aroma. Přidáme klidně také nasekané oříšky či mandle. Vše dobře promícháme a dáme zapéct do trouby na lehce vymazaném plechu. Pečeme zhruba 20 min na 180 stupńů, dokud nezrůžoví.
Mezitím si připravíme super lehkou kakaovou polevu.
Rozmíchám vodu s fruktźou (cukrem) a poté přidávám kakao. Dle táhlé konzistence uvidíme, kolik čeho přidat.
Nákyp poté naservírujeme na talíř, posypeme oříšky, ozdobíme ovocem dle chuti a pokapeme polevou. Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI