Rýžový nákyp s kakaovou polevou a mandlemi zpět

Nákyp: vaření rýže500 gžloutky4 ks
sojové mléko250 mlcitrónová kůra lžícevanilkové aroma dle chuti
jablko1-2 ksnasekané mandle hrstkafruktóza (cukr) dle chuti
Poleva:
kakao2 lžícefruktóza2 lžícevoda2 lžíce
Nákyp: , vaření rýže 500 g, žloutky 4 ks, sojové mléko 250 ml, citrónová kůra lžíce, vanilkové aroma dle chuti, jablko 1-2 ks, nasekané mandle hrstka, fruktóza (cukr) dle chuti, kakao 2 lžíce, fruktóza 2 lžíce, voda 2 lžíce

Příprava

V tento den jsem měla takzvaný "kytičkový den". Dalším receptem dělené stravy podle Romany je právě tento rýžový nákyp, při kterém prostě mlsáte zdravě.

Sojové mléko rozšleháme vidličkou spolu s fruktozou a žloutky. Do rýže vmícháme nadrobno nakrájená a oloupaná jablka, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme mléko a kápneme trochu vanilkového aroma. Přidáme klidně také nasekané oříšky či mandle.  Vše dobře promícháme a dáme zapéct do trouby na lehce vymazaném plechu. Pečeme zhruba 20 min na 180 stupńů, dokud nezrůžoví.

Mezitím si připravíme super lehkou kakaovou polevu. 
Rozmíchám vodu s fruktźou (cukrem) a poté přidávám kakao. Dle táhlé konzistence uvidíme, kolik čeho přidat. 

Nákyp poté naservírujeme na talíř, posypeme oříšky, ozdobíme ovocem dle chuti a pokapeme polevou. Doboru chuť!

2014-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI