Šafránové risotto s krůtím masem zpět

Ingredience:
rýže arborio350 gstřední červená cibule1 kskrůtí maso z vývaru200 g
bílé víno50 mlparmazán50 gmáslo30 g
kuřecí vývar1 lolivový olej dle potřebysůl dle chuti
šafrán špetička
rýže arborio 350 g, střední červená cibule 1 ks, krůtí maso z vývaru 200 g, bílé víno 50 ml, parmazán 50 g, máslo 30 g, kuřecí vývar 1 l, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, šafrán špetička

Příprava

Toto koření se u mě v kuchyni objevilo úplně poprvé, takže co lepšího se dá vymyslet než šafránové risotto.

Nejdříve si uděláme vývar (pokud nemáme), já jsem dělala krůtí a maso z něj jsem potom použila do risotta. Na olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nepropláchnutou rýži. Pořádně promícháme a opékáme několik minut, občas promícháme. Přilijeme víno a provaříme, než se odpaří alkohol. Přidáme šafrán, já měla dózičku z Lidlu 0,1 g. Pak už přiléváme postupně vývar (po sběračkách) a občas promícháme. Vždy, když se vývar vsákne, přilijeme další sběračku a to děláme, dokud není rýže al dente. Může to trvat cca 20 minut. Když je rýže akorát na skus, vypneme sporák a vmícháme máslo a parmazán. Nakonec přidáme krůtí maso a ještě lehce prohřejeme. Podáváme s hoblinkami parmazánu.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI