Ingredience: | |||||
římský salát | dle potřeby | pečené hovězí maso | kousek (cca 150g) | chřest | dle chuti |
zelenina - ředkvičky, bílá ředkev... | dle chuti | ||||
Zálivka: | |||||
zakysaná smetana | 2 lžíce | majonéza | 1 lžíce | citronová šťáva | 1 lžička |
mléko | 2 lžíce | česnek | 1 stroužek | niva nebo jiný sýr s modrou plísní | cca 2 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Začínám mít ráda zbytky. Nebo spíš mě začíná dost bavit vymýšlet, jak zbývající jídlo využít a přetavit do nějakého úplně jiného jídla. Tenhle salát je toho asi nejlepším příkladem. Koupila jsem maso na gulášovou polévku, ale bylo ho víc, než jsem potřebovala. Tak jsem ten kousíček (bylo toho asi tak 150 g) upekla jen s kapkou portského, rozmarýnem a šalvějí. K tomu se mi v lednici krčily poslední 4 chřestové výhonky a taky zbyteček zakysané smetany. A tak vznikl tenhle salát se zálivkou, kterou bych mohla normálně jíst jen tak lžící!
Maso dejte ohřát do trouby, aby bylo teplé. Z chřestu odřízněte hlavičku a ze stonků škrabkou nebo nožem nadělejte tenké plátky. Salát omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Dejte do talířů, posypte nakrájenou zeleninou. Do mixéru dejte všechny suroviny na zálivku a několika pulzy rozmixujte dohladka. Rozpalte pánev, vlijte lžíci oleje a zprudka a krátce orestujte plátky chřestu a hlavičky - jen tak, aby změkly a chytly trochu barvu. Na salát rozdělte chřest, nakrájejte/natrhejte maso a pokapejte zálivkou. Dobru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI