Ingredience: | |||||
salát Little Gem | 2 ks | fíky | 1 - 2 ks | kozí sýr (čerstvý i zrající) | 80 g |
olivový olej | 3 lžíce | balzamikový ocet | 1 lžička | med | 1 lžička |
čerstvě mletý pepř | špetka | med | na doladění |
Zase jsem jednou narazila v obchodě na čerstvé fíky, které se tvářily, že by mohly být zralé. Ve finále sice nedosahovaly sladkosti těch, které si člověk utrhne nebo koupí někde u moře, ale salát jsem si z nich udělala bez potíží.
O pár supermarketových uliček dál jsem si k fíkům poručila kozí sýr a obědové dilema bylo vyřešené. Protože si teď budu muset pár let vymýšlet a vařit obědy každý den, budu za každou rychlovku, která mě napadne v průběhu nákupu, velmi vděčná.
Salát jsem natrhala, promyla a odstředila. Pokud máte saláty z různého lupení rádi, tak vřele doporučuju koupit si odstředivku na salát. Uvidíte sami, kolik vody vám ředí zálivku, když necháte salát jenom okapat! A zředěná zálivka je ... no zkrátka mnohem méně chutná, než ta se správným poměrem.
V misce jsem metličkou vyšlehala olej, balzamiko a med a trochu to opepřila.
Fíky jsem omyla a nakrájela na měsíčky. Sýr jsem nakrájela na trojúhelníčky, protože jsem měla zrající. Čerstvý si můžete jen tak nadrobit prsty na menší kousky.
Salát i fíky jsem vložila do misky se zálivkou a dobře promíchala, aby se to celé ochutilo. Přesunula jsem vše na hluboký talíř a dozdobila sýrem. Na závěr jsem každý větší kousek sýra ještě pokapala trochou medu, abych si ho ještě trochu dochutila.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI