Na maso: | |||||
kuřecí prsa | 200 g | kvalitní sojová omáčka | 1 lžička | worcestrová omáčka | 1 lžička |
koření Čarodějka | 2 lžičky | olivový olej | 2 lžíce | pomerančová šťáva | 2 lžíce |
solamyl | 2 lžičky | ||||
Na salát a zálivku: | |||||
směs listových salátů (čekanka, ledový salát, rukola...) | 150 g | pomeranč | kousek | tekutý med | 1 lžíce |
pomerančová nebo citronová šťáva | 2 lžíce | sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
Saláty miluje asi každý, i když u našich protějšků většinou platí, čím víc "zelenýho", tím více masa. Jak to máte doma vy? Pro zklidnění hladového žaludku, který kouká hladovýma očima, můžete opéct třeba křupavou bagetku, jako přílohu.
Maso nakrájíme na větší kousky, přidáme ingredience na marinádu, řádně promícháme a necháme minim, hodinu odležet. Pak na trošce rozpáleného oleje restujeme z obou stran 7 minut. Podle potřeby dosolíme.
Suroviny na zálivku prošleháme metličkou. Na talíř dáme salát, přelijeme zálivkou, přidáme maso a kousky pomeranče. Můžeme zakápnout balsamikovým krémem. Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI