Ingredience: | |||||
kuřecí křídla | 6 ks | ledový salát | menší rajče | 4 ks | |
červená paprika | 2 ks | bílá paprika | 1 ks | červená cibule | 1/2 ks |
vinný ocet | kapka | sýr Grana Padano | kapary | 10 ks | |
hrubozrnná sůl | špetka | pepř | špetka | ||
Zálivka: | |||||
sojová omáčka | 5 lžic | olivový olej (já jsem dával ořechový) | 3 lžíce | čili paprička | 1/2 ks |
pasta wasabi (nebo víc čili) | dle chuti | česnek | 2 stroužky | šťáva z limetky | 1/2 ks |
bazalka | 6 lístků |
Salát nemusí být jen "zeleninová" nuda bez masa. O to větší pochoutka je to díky vypečeným křidélkům.
Připravíme si suroviny a jdeme na to! :-)
Do misky nalijeme sojovku, do ní přidáme olej, limetkovou šťávu, prolisujeme česnek, přidáme pastu wasabi, najemno pokrájenou čili papričku a mletý pepř.
Rajčata zbavíme zelených "bubáků" řezem do písmene "V".
Cibuli nakrájíme na proužky.
Do pekáčku (zapékací mísy) vložíme křídla s rajčaty a posypeme cibulí.
Křidélka pomažeme marinádou. Stejně tak i rajčata. Zakápneme vinným octem (cca jednou lžící), posypeme hrubozrnou solí a nasekanými lístky bazalky (nebo oblíbených bylinek) a dáme péct na 160 stupňů na jednu hodinu.
Mezitím nakrájíme ledový salát, papriky na proužky a smícháme s pečenými a vychladlými křidélky a rajčaty. Posypeme sýrem a podle chuti nesekanými čili papričkami.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI