Ingredience: | |||||
čočka Beluga | 150 g | rajčata | 4 ks | paprika | 1/2 ks |
sušená rajčata | 8 - 10 ks | šalotka nebo menší červená cibule | 1/2 ks | feta | 50 g |
pažitka | hrst | ||||
Zálivka: | |||||
olivový olej | 3 lžíce | citronová šťáva | 3 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Když jsem ještě chodila do práce, měli jsme kousíček od kanclu Marks&Spencer. Oblíbila jsem si jejich jídlo, už když jsem jezdila za bráškou do Anglie, a tak jsem byla nadšená, když i u nás udělali potravinové oddělení. Vím, jsou dražší cenová kategorie, ale používají kvalitní suroviny a dávají dohromady kombinace, které by mě ani nenapadly a nikdy se mi nestalo, že by mi to vůbec nechutnalo. Často jsem tam naběhla po práci, když zlevňovali řadu produktů a podle toho jsem nakoupila k večeři, takže to ani nevyšlo tak draze. A jejich balzamikový krém, bazalkový olej a hummus jsou zkrátka nepřekonatelný!
Několikrát mě zachránili od smrti hladem v pauze mezi dvěma schůzkami, kdy jsem tam jenom skočila a v poklusu vdechla jejich čočkový salát s fetou. A protože mi chybí, začala jsem si ho dělat doma. Originál to sice není, ale myslím, že jsem se přiblížila. Jo a je to taky super párty salát, protože si ho můžete kotel udělat dopředu, nezvadne, ale hezky se uleží a chutě se krásně prolnou. Ale nepoužívejte na to jiný druh čočky, protože Beluga se nerozváří a navíc je moc hezká na pohled.
Čočku nasypte do hrnečku, zalijte vodou v poměru 2 díl vody na 1 díl čočky a vařte při mírném varu zhruba 30 minut. Pokud vám tam zůstal zbyteček tekutiny, slijte ji a čočku přendejte do misky a nechte zcela vychladnout, klidně i v lednici. Mezitím nakrájejte zeleninu na drobné kostičky, cibuli na co nejtenčí půlkolečka a pokrájejte i pažitku. V misce prošlehejte suroviny na zálivku tak, aby se spojily. Přidejte vše krom sýra k čočce a jemně, ale důkladně promíchejte. Dejte na talíř a navrch posypte rozdrobenou fetou. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI