Ingredience: | |||||
uzené maso | dle potřeby | červená čočka | 250 g | bylinky (petrželka, pažitka, polníček) | 150 g |
vinný ocet | 30 ml | olivový olej | 100 ml | mletý římský kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti | dijonská hořčice | 1 lžička |
Čočku máme moc a moc rádi, navíc z červené čočky je výborný i salát. K tomu si dáme uzené a máme super oběd nebo večeři.
Červenou čočku uvaříme podle návodu. Výborné je, že ji nemusíme namáčet a vaříme krátce - cca 10 minut. Uvařenou čočku slijeme přes sítko a uložíme stranou do misky. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí. Přilijeme olej a metličkou jej vyšleháme na hladkou zálivku. Opatrně promícháme. Necháme vychladnout a nakonec přidáme na větší kousky i posekané bylinky. Podáváme s uzeným masem nebo se sázeným vejcem jen tak.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI