Salát z červené čočky s uzeným masem zpět

Ingredience:
uzené maso dle potřebyčervená čočka250 gbylinky (petrželka, pažitka, polníček)150 g
vinný ocet30 mlolivový olej100 mlmletý římský kmín1 lžička
sůl dle chutidijonská hořčice1 lžička
uzené maso dle potřeby, červená čočka 250 g, bylinky (petrželka, pažitka, polníček) 150 g, vinný ocet 30 ml, olivový olej 100 ml, mletý římský kmín 1 lžička, sůl dle chuti, dijonská hořčice 1 lžička

Příprava

Čočku máme moc a moc rádi, navíc z červené čočky je výborný i salát. K tomu si dáme uzené a máme super oběd nebo večeři.

Červenou čočku uvaříme podle návodu. Výborné je, že ji nemusíme namáčet a vaříme krátce - cca 10 minut. Uvařenou čočku slijeme přes sítko a uložíme stranou do misky. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí. Přilijeme olej a metličkou jej vyšleháme na hladkou zálivku. Opatrně promícháme. Necháme vychladnout a nakonec přidáme na větší kousky i posekané bylinky. Podáváme s uzeným masem nebo se sázeným vejcem jen tak.

2016-04-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI