Ingredience: | |||||
nové brambory - co nejmenší | 1,5 misky | čerstvé zelené fazolové lusky | 250 g | jarní cibulka | 1 ks |
kukuřice | 1/2 velké plechovky | vejce | 3 ks | řecký jogurt | 2 lžíce |
kremžská hořčice | 1,5 lžičky | panenský olivový olej | 1,5 lžíce | sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Dnes si vytvoříme jednoduchý salát z malých brambor. Hodí se například k večeři a nebo po vynechání vajec jako příloha k masu.
Brambory si důkladně omyjeme, a pokud jsou větší, přepůlíme. Osušíme lehce utěrkou a dáme na plech s pečicím papírem do trouby na 30 minut při 190 °C. Poté lehce osolíme a opepříme, necháme vystydnout a pokapeme olivovým olejem.
Fazolové lusky si propláchneme vodou a zbavíme nevzhledných konců. V hrnci přivedeme k varu zhruba půl litru osolené vody, do které vhodíme 2/3 fazolových lusků. Necháme vařit pozvolna zhruba 10 minut. Poté propláchneme studenou vodou a nakrájíme na 1-2centimetrové kousky. Čerstvou třetinu lusků nakrájíme na tenká kolečka.
Vajíčka si uvaříme podle chuti natvrdo či na hniličku a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku si nakrájíme na tenké plátky.
Vychladlé kousky brambor dáme do velké mísy, přidáme fazolové lusky, vejce, cibulku a půlku suchého obsahu plechovky kukuřice. Dále přidáme jogurt, hořčici, sůl, pepř a zakápneme trochou olivového oleje. Vše dobře promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI