Ingredience: | |||||
čerstvé tipinambury | 1 kg | velká mrkev | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
vejce na tvrdo | 8 ks | marinované tofu | 200 g | ílý jogurt | 250 g |
bylinková sůl | 1 špetka | mletý pepř | 1 špetka | čerstvá pažitka | 1 hrstička |
mladé výhonky kopřiv | 1 hrstka | jedlé květy na ozdobu | 1 hrstička |
Topinambury co nejdříve po vykopání vydrhneme kartáčem, později to půjde špatně. Nebo pokud nejsou tak rozvětvené dají se normálně oloupat jako brambory. Nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Dobře je hlídejte, jsou najednou uvařené skokově!
Topinambury scedíme do nadoby s opláchnutými kopřivovými výhony a přiklopíme. Pak topinambury necháme v odkryté míse trochu vychladnout. Nastrouháme do nich čerstvou mrkev, utřeme česnek, nakrájíme vejce a tofu, ochutíme. Na závěr vmícháme jogurt, pažitku a scezené kopřivy. Salát jíme čerstvý.
Topinambury co nejdříve po vykopání vydrhneme kartáčem, později to půjde špatně. Nebo pokud nejsou tak rozvětvené dají se normálně oloupat jako brambory. Nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Dobře je hlídejte, jsou najednou uvařené skokově!
Topinambury scedíme do nadoby s opláchnutými kopřivovými výhony a přiklopíme. Pak topinambury necháme v odkryté míse trochu vychladnout.
Nastrouháme do nich čerstvou mrkev, utřeme česnek, nakrájíme vejce a tofu, ochutíme.
Na závěr vmícháme jogurt, pažitku a scezené kopřivy. Salát jíme čerstvý.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI