Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy zpět

Ingredience:
čerstvý špenát4 hrstinakrájený pórek hrstoloupaný česnek1 palice
smetana 12%1 kelímeklněný olej dle potřebyjemně mletý pepř dle chuti
sůl dle chutiolej dle potřeby
čerstvý špenát 4 hrsti, nakrájený pórek hrst, oloupaný česnek 1 palice, smetana 12% 1 kelímek, lněný olej dle potřeby, jemně mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu. 

V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
2016-09-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI