Těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | olej | 4 lžíce | vlažná voda | cca 200 ml |
sůl | špetka | drcený římský kmín | 1/2 lžičky | ||
Náplň: | |||||
vařené brambory | 500 g | Ghí | 1 lžíce | cibule | 1/2 ks |
mražený hrášek | 1 hrnek | česnek | 2 stroužky | čerstvý zázvor | 2 cm |
kurkuma | 1/2 lžičky | mletý koriandr | 1/2 lžičky | Garam Masala | 1/2 lžičky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Dip: | |||||
bílý jogurt | dle potřeby | česnek | dle chuti | čerstvý koriandr | dle chuti |
Dnes opravdu bez masa. Sice je teprve středa a do pátku daleko, ale nějak nebylo na maso chuť.
Miluju indická vegetariánská jídla.
Udělala jsem tedy tradiční SAMOSA plněné bramborami, hráškem a celé je to doplněné voňavým kořením.
Protože to budou jíst i děti, tak jsem ostré vynechala. Kdo by ale chtěl, tak si může nabídnout ostré hruškové chutney, a nebo dip z jogurtu, česneku a koriandru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI