Samosa zpět

Těsto:
hladká mouka400 golej4 lžícevlažná vodacca 200 ml
sůl špetkadrcený římský kmín1/2 lžičky
Náplň:
vařené brambory500 gGhí1 lžícecibule1/2 ks
mražený hrášek1 hrnekčesnek2 stroužkyčerstvý zázvor2 cm
kurkuma1/2 lžičkymletý koriandr1/2 lžičkyGaram Masala1/2 lžičky
sůl dle chutipepř dle chuti
Dip:
bílý jogurt dle potřebyčesnek dle chutičerstvý koriandr dle chuti
hladká mouka 400 g, olej 4 lžíce, vlažná voda cca 200 ml, sůl špetka, drcený římský kmín 1/2 lžičky, vařené brambory 500 g, Ghí 1 lžíce, cibule 1/2 ks, mražený hrášek 1 hrnek, česnek 2 stroužky, čerstvý zázvor 2 cm, kurkuma 1/2 lžičky, mletý koriandr 1/2 lžičky, Garam Masala 1/2 lžičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílý jogurt dle potřeby, česnek dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti

Příprava

Dnes opravdu bez masa. Sice je teprve středa a do pátku daleko, ale nějak nebylo na maso chuť. 

Miluju indická vegetariánská jídla.

Udělala jsem tedy tradiční SAMOSA plněné bramborami, hráškem a celé je to doplněné voňavým kořením.

Protože to budou jíst i děti, tak jsem ostré vynechala. Kdo by ale chtěl, tak si může nabídnout ostré hruškové chutney, a nebo dip z jogurtu, česneku a koriandru.

Nejprve si připrav těsto, které je třeba nechat odležet.
Všechny suché suroviny promíchejte v míse. Přidejte olej a dobře zapracujte prsty. Poté po částech přilívejte vodu. Zpracujte ve vláčné těsto, dejte do sáčku a nechte dvě hodiny na lince odležet.
 
 
Mezi tím si připravte náplň.
Na pánvi rozehřejte ghí a orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a zázvor.
Přidejte i hrášek a pomačkané studené předem uvařené brambory.
Nasypte koření a pár minut na pánvi opékejte.
 
 
Odležené těsto rozdělte na 12 kousků o velikosti pinpongového míčku a přikryjte, aby neoschlo.
rozválejte na tenko do průměru 15 - 18 cm a kolečko rozpulte,
 
 
přeložte do tvaru trojúhelníku ...
 
 
spojte oba konce ...
 
 
utvořte kornoutek a pořádně naplňte. Vejdou se dvě polévkové lžíce.
Pak prsty stiskněte a vytvoříte tak taštičku ve tvaru trojúhelníku.
 
Rozehřejte olej na smažení (150°C) a ve vyšší vrstvě smažte dozlatova.
 
K samosa můžete podávat nejrůznější chutney a nebo jogurtové dipy třeba s česnekem a koriandrem.
 
Dobrou chuť!
2017-04-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI