Ingredience: | |||||
vepřový bůček bez kosti a křupek | 1 kg | olej | dle potřeby | palmový cukr (třtinový) | 1 lžíce |
víno Shaoxing (nebo suché sherry) | 3 lžíce | světlá sojová omáčka | 2 lžíce | tmavá sojová omáčka | 1 lžíce |
voda | 2 šálky (300 ml) | sečuánský pepř | dle chuti | koření 5 vůní | 1 lžička |
Jedná se o vynikají klasické jídlo Hong Shao Rou. Nebyla bych to ale já, abych si ho tak trochu neupravila podle svého. Jedná se tedy především o přidání koření. Dál jsem ctila recept a vařila jak se má.
Tento recept je jednoduchý jak na suroviny, tak i na přípravu. Zvládne to začátečník a pochutnají si všichni!
Vepřové maso si nakrájejte na kousky velké jako palec.
V hrnci přelijte vřelou vodou a několik minut povařte. Vyjměte ven a nechte na ubrousku okapat.
Mezi tím si připravte wok. Je potřeba ho řádně rozpálit, aby se vám maso nelepilo ke stěnám.
Na dvou lžících oleje rozpusťte cukr. Nedělejte tmavý karamel, jen ho nechte rozpustit. Přidejte maso a opečte ze všech stran do světle hnědé barvy.
Přidejte ostatní suroviny, stáhněte plamen a pod pokličkou duste 45 - 60 minut.
V průběhu dušení několikrát zamíchejte. Pokud bude potřeba přidat vodu, tak můžete vždy po troškách přilít.
Jakmile je maso měkké, přidejte na intenzitě tepla a nechte odvařit přebytečnou tekutinu. Omáčka zhoustne a krásně obalí maso.
Podávejte s jarní cibulkou a rýží.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI