Shakshuka zpět

Ingredience:
měkká a hodně zralá rajčata800 gčervený paprikový lusk1 kscibule1 ks
kuřecí vývar na podlití trochuvejce4 - 5 ksmletá skořice špetka
mletý hřebíček špetkasůl špetkadrcený pepř špetka
olivový olej trochuhladkolistá petržel trochu
měkká a hodně zralá rajčata 800 g, červený paprikový lusk 1 ks, cibule 1 ks, kuřecí vývar na podlití trochu, vejce 4 - 5 ks, mletá skořice špetka, mletý hřebíček špetka, sůl špetka, drcený pepř špetka, olivový olej trochu, hladkolistá petržel trochu

Příprava

Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však všude stejný - měkká, hodně zralá rajčata a několik vajec.

Za těch pár let, co se pohybuji v arabském světě, jsem si shakshuku přizpůsobila k obrazu svému a zjednodušila na minimum. Je možné přidat lilek, cuketu nebo pálivou papričku.

Drobně pokrájenou cibuli jemně osolíme a na olivovém oleji zvolna (asi 10 minut) restujeme. Přidáme na kostičky pokrájenou papriku a párkrát promícháme. Poté vmícháme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata, skořici, hřebíček a pepř. Podlijeme vývarem, podle potřeby dosolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.

Na směs rozbijeme několik vajec (nemícháme!), která osolíme a pod pokličkou dusíme do uvaření vajec. Nakonec vše posypeme drobně posekanou hladkolistou petrželí.

2014-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI