Ingredience: | |||||
mleté vepřové maso z plece | 300 g | najemno nasekaná petrželová nať a pažitka | 2 hrsti | nastrouhaný muškátový oříšek | špetka |
sůl | špetka | pepř | špetka | dijonská hořčice | 2 lžičky |
vejce (uvařená natvrdo) | 4 ks | ||||
Klasický trojobal: | |||||
hladká mouka | dle potřeby | vejce | 2 ks | strouhanka | dle potřeby |
Na smažení: | |||||
řepkový olej | dle potřeby |
Nemáte nápady co připravit z mletého masa? Naplňte prostě vejci.
Mleté maso řádně propracujeme společně s kořením a bylinkami. Natvrdo uvařená vejce obalíme v hladké mouce. Masovou směs si rozdělíme na 4 stejné díly a v dlaních je splácneme na placičky, do kterých vložíme moukou obalené vejce. Utvoříme koule, obalíme v trojobalu, t.z. v hladké mouce, protáhneme rozšlehanými vejci a následně obalíme ve strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pozvolna smažíme cca 20 minut.
Podáme např. s bramborovou kaší.
Když vejce obalujeme masovou směsí, snažíme se o to, aby směs byla ve stejné vrstvě kolem vejce, a hodně utlačujeme. To se mně moc teda nepodařilo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI