Skotská vejce zpět

Ingredience:
mleté vepřové maso z plece300 gnajemno nasekaná petrželová nať a pažitka2 hrstinastrouhaný muškátový oříšek špetka
sůl špetkapepř špetkadijonská hořčice2 lžičky
vejce (uvařená natvrdo)4 ks
Klasický trojobal:
hladká mouka dle potřebyvejce2 ksstrouhanka dle potřeby
Na smažení:
řepkový olej dle potřeby
mleté vepřové maso z plece 300 g, najemno nasekaná petrželová nať a pažitka 2 hrsti, nastrouhaný muškátový oříšek špetka, sůl špetka, pepř špetka, dijonská hořčice 2 lžičky, vejce (uvařená natvrdo) 4 ks, hladká mouka dle potřeby, vejce 2 ks, strouhanka dle potřeby, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Nemáte nápady co připravit z mletého masa? Naplňte prostě vejci.

Mleté maso řádně propracujeme společně s kořením a bylinkami. Natvrdo uvařená vejce obalíme v hladké mouce. Masovou směs si rozdělíme na 4 stejné díly a v dlaních je splácneme na placičky, do kterých vložíme moukou obalené vejce. Utvoříme koule, obalíme v trojobalu, t.z. v hladké mouce, protáhneme rozšlehanými vejci a následně obalíme ve strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pozvolna smažíme cca 20 minut.

Podáme např. s bramborovou kaší.

Když vejce obalujeme masovou směsí, snažíme se o to, aby směs byla ve stejné vrstvě kolem vejce, a hodně utlačujeme. To se mně moc teda nepodařilo.

2014-04-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI